Deelnemers gezocht voor onderzoek, nog enkele plaatsen beschikbaar

Dansant bewegen op muziek voor mensen die leven met dementie in de thuissituatie

Ervaar wat dans en bewegen op muziek kan doen. Tijdens onze lessen dansen we samen. De creatieve beweging zorgt voor vreugde en verbinding. Dit is belangrijk voor het fysieke en mentale welbevinden van mensen die leven met dementie, maar ook voor hun naasten (familie en mantelzorgers). Een unieke combinatie voor sociale, fysieke en mentale verbetering. Beweeg met ons mee!!

Doel

Wij vragen u gedurende een periode van 9 maanden deel te nemen aan de Switch2move “dansant bewegen” sessies en daarnaast de Switch te gebruiken bij u thuis.

Informatie

In dit onderzoek kijken we hoe u de “dansant bewegen” sessies ervaart, waarbij u in een groep op locatie beweegt/danst op muziek. De eerste 3 maanden (sept-dec 2023) zijn de lessen 2x per week, op locatie Dijnselburg in Zeist, onder leiding van docent dans Juliette Nieboer.

 

“De Switch” is een apparaatje dat bewegen op muziek faciliteert in de eigen leef omgeving, gewoon thuis dus, via de televisie. Hiermee wordt u uitgenodigd om de creatieve bewegingen van de lessen ook thuis uit te voeren.

 

Vanaf januari 2024 worden de dans-en beweegsessies 1x per week gegeven en gaat u thuis aan de slag met De Switch. Wanneer u gebruik gaat maken van de Switch, zal de onderzoeker bij u langs komen om De Switch uit te leggen en te installeren. Ook krijgt u uitleg hoe u het apparaat kunt gebruiken en hoe je de onderzoeker kan bereiken als u vragen heeft over De Switch of het apparaat niet werkt zoals u verwacht.

Tot slot vragen we u om tijdens de onderzoeksperiode driemaal een meting te doen. We kijken naar balans, kracht, kwaliteit van leven en mantelzorg belastbaarheid. Hiervoor gebruiken we o.a. dagboeken en interviews.

 

Locatie: Danszaal in Zwembad Dijnselburg, Badmeester Schenkpad 8, 3705 GK Zeist (030 6990006)

Lessen: dinsdagmiddag 14.00 uur en zaterdagmorgen 10.30 uur. Sessie duurt 45 minuten, na afloop drinken we samen thee en koffie in de serre van het zwembad.

Kosten: €10.- per sessie

 

Aanmelden en informatie bij:

Els Vriens, contactpersoon Alzheimer Zeist eo

e.vriens@alzheimervrijwilligers.nl (06-44696929)

 

Frank Antonissen, docent & onderzoeker aan Fontys hogescholen paramedische studies en Technische universiteit Eindhoven

f.antonissen@fontys.nl (06-48887835)

 

 Gijs Vanhooren, geriatrisch fysiotherapeut i.o. & onderzoeker

gijsvanhooren@outlook.com (06-81821632)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief