De Zeister Schoolvoetbalfinales zitten erop!

We hebben drie heerlijke voetbalweken erop zitten. De groepen 5-6 speelde op 14 maart bij voetbalclub Patria en SV Zeist. De groepen 7-8 namen het op 21 maart tegen elkaar op, op de velden van voetbalverenigingen Jonathan en Saestum. Alle poule winnaars stroomde uiteindelijk door naar de Zeister Finale. Deze finale vond traditiegetrouw plaats op de velden van voetbalvereniging FZO. Waar het tijdens de voorrondes nog erg mooi weer was, was het tijdens de finales juist minder goed. Toch trotseerde de deelnemers (en ouders!) de regen en beleefde zowel de deelnemers en bezoekers uiteindelijk een super leuke dag. Overigens is niemand met lege handen naar huis gegaan. Dit jaar weer werden alle deelnemers getrakteerd met een Schoolvoetbalvaantje gesponsord door de KNVB.

Wethouder Sander Jansen was erbij voor het uitreiken van de prijzen tijdens de finale. Veel glinsterende ogen en blije blikken bij het zien van de prijzen, want die waren dit jaar wel erg groot hoor! En goed om van de deelnemers te horen dat deze bekers allemaal een mooi plekje krijgen in de klas of ergens elders in het schoolgebouw, want trots mogen ze er zeker op weten. Uiteindelijk zijn acht teams tot kampioen gekroond. Drie daarvan mogen de vlag van Zeist dragen en worden uitgenodigd om deel te nemen aan de regionale finales waarin zij het tegen andere steden gaan opnemen. Eén team, groep 8 jongens, moet nog een tussenronde spelen tegen een school uit Driebergen. Doen zij dat (alle vier) met succes, dan volgt er nog een districtsfinale en uiteindelijk de landelijke finale. Het zou toch gaaf zijn als ook maar één van de teams straks op de landelijke finale staat? Gezien het talent geloven wij er zeker in.

Kampioenen Zeister finale

Groep 5 meiden: ZSV 1
Groep 5 jongens: CBS De Sluis 1
Groep 6 meiden: Zeister vrije school 12 (deelname regiofinale)
Groep 6 jongens: Comeniusschool 3  (deelname regiofinale)
Groep 7 meisjes: Op dreef 4
Groep 7 jongens: De Kerckeboschool 5
Groep 8 meisjes: Comeniusschool 13  (deelname regiofinale)
Groep 8 jongens: Comeniusschool 10  (deelname tussenronde: Zeist vs Driebergen)
We danken alle deelnemende voetbalverenigingen, vrijwilligers, ouders, onderwijs, KNVB en wethouder Sander Jansen voor hun bijdrage aan het Schoolvoetbaltoernooi van 2018.

Wil je nog even na genieten van het voetbalspektakel? Bekijk dan onderstaande vlog:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief