Geslaagde eerste edities van het Gezondheidsfestival in Zeist

Op 29 januari, 6 en 8 februari vond in zes verschillende wijken in gemeente Zeist het Gezondheidsfestival plaats. Op elk evenement konden inwoners persoonlijke tips en informatie krijgen over hun gezondheid. In totaal kwamen er ruim 700 inwoners tussen de 60 en 90 jaar naar één van de Gezondheidsfestivals. Een fantastisch aantal!

Bezoekers lieten onder andere hun hartslag, bloeddruk en saturatie meten, volgden een valrisicoscan, deden een vitaliteitscheck, vroegen advies over leefstijl of voeding, en maakten kennis met diverse (walking) sporten en sociale activiteiten uit de wijk.

Angèle Welting, wethouder Gezondheid en Sport, is tevreden met het succes van de Gezondheidsfestivals: “De populariteit van de Gezondheidsfestivals laat zien dat mensen in onze gemeente hun gezondheid belangrijk vinden, en hier aandacht aan willen besteden. Ik ben blij om te zien dat preventie steeds meer aandacht krijgt in onze samenleving. Een gezonde levensstijl draagt bij aan een lang, gezond én gelukkig leven.” Gemeente Zeist en Sportief Zeist onderzoeken in welke vorm het Gezondheidsfestival als terugkerend evenement kan worden ingezet.

De festivals kregen veel positieve reacties. “Wat fijn dat dit voor ons georganiseerd wordt! Ik vind het heel fijn om zo gemakkelijk een aantal checks te kunnen laten doen,” zegt een bezoeker van het Gezondheidsfestival in Zeist Noord. Een bezoeker van de Den Dolderse editie is enthousiast over de valrisicoscan: “Ik ben erg blij met de kennismaking met valpreventie. Ik realiseer mij nu dat de valtraining mij echt kan helpen weer wat zekerder te worden in ‘gewoon bewegen.” De organisatie neemt leerpunten mee van deze eerste edities. Zo was het Gezondheidsfestival in een aantal wijken zo druk bezocht, dat sommige bezoekers niet aan alle programmapunten deel konden nemen.

Helaas kon de gehoortest op de festivals niet doorgaan. Iedereen die dit toch graag wilt laten meten, kan altijd geheel vrijblijvend terecht bij één van de hoorspecialisten in en rond Zeist. Wilt u weten wat u kunt doen om aan uw gezondheid te werken, of heeft u een specifieke vraag? Bezoek het gezondheidscafé. Op woensdag van 14.00 tot 15.30 uur in ’t Volle Hof, en op donderdag van 11.00 tot 12.30 in de Koppeling. Zie www.gezondheidscafé.nl voor meer informatie.

Wij danken alle aanwezigen én partners voor hun aanwezigheid en enthousiasme. De organisatie kijkt terug op geslaagde eerste edities, met hier en daar wat opstartuitdagingen, en zal het geheel goed evalueren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief