Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!

Alle kinderen in provincie Utrecht moeten kunnen sporten. Vaak betalen ouders de sportactiviteiten van hun kind, maar als dat financieel niet mogelijk is, probeert het Jeugdsportfonds Utrecht bij te springen. Zij zorgen ervoor dat kinderen die graag willen sporten, lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie tot een maximaal bedrag van € 225,- per jaar en eventueel hierbij benodigde sportkleding/attributen voor maximaal € 75,-. Wil je weten of het Jeugdsportfonds kan helpen? Kijk dan bij aanvragen.

Daarnaast kan er een apart bedrag worden aangevraagd voor zwemles met diplomagarantie A. Zie in onderstaande spelregels voor meer informatie hierover.
Het Jeugdsportfonds Utrecht vergoedt rechtstreeks de contributie en stort op rekening van de sportvereniging. Dit betekent, dat als er geld over is van de € 225,-, er geen recht is op een resterend bedrag. Eén aanvraag is voor een periode van 1 jaar, niet korter en niet langer. In dit jaar is er dus geen mogelijkheid om een nieuwe aanvraag in te dienen.
Om het Jeugdsportfonds goed in de praktijk tot uitvoer te brengen, zijn er enkele spelregels van toepassing: zie hier de spelregels

Schrijf je in voor de nieuwsbrief