Loop met ons het nieuwe beweegrondje Slot Zeist!

Op zaterdag 26 oktober om 10.00 uur wordt het eerste beweegrondje van Zeist in gebruik genomen. De officiële opening vindt plaats bij de startlocatie van het rondje, het routebord aan de Lageweg 23 (bij Les Abeilles). Direct na de opening wordt het rondje gezamenlijk gelopen: hardlopen, joggen of wandelen. Iedereen kan meedoen. De route is 2,8 kilometer en loopt door het park van Slot Zeist en rond de sportvelden.

De uitrol van de beweegrondjes is één van de ambities uit de Sport- en beweegvisie Zeist 2015-2020, waarin wordt gesteld dat de openbare ruimte van Zeist uitnodigend en beweegvriendelijk wordt ingericht en dat er beweegrondjes met afstandsaanduiding worden gerealiseerd. Uit de Burgerpeiling 2017 blijkt dat 52% van de inwoners van Zeist alleen en in ongeorganiseerd verband sport. Een vijfde van de inwoners van Zeist doet volgens deze peiling aan hardlopen en een gelijk deel beoefent de wandelsport.

Het komend jaar worden ook in andere wijken van Zeist dergelijke beweegrondjes aangelegd. Het doel van de beweegrondjes is om sporten en bewegen in de openbare ruimte te bevorderen. Het rondje Slot Zeist is voorzien van punaises, waarmee elke 100 meter en ook de richting wordt aangegeven. Door gebruik te maken van een sportapp, bijvoorbeeld Strava, is het voor hardlopers mogelijk om op elk gewenst tijdstip de competitie aan te gaan op het rondje met andere sporters.

Infopagina: https://sportiefzeist.nl/beweegrondjes/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief