Protocol Openstelling sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en jongeren

Protocol voor het opstarten van georganiseerde en begeleide sport-, scouting- en beweegactiviteiten door verenigingen of professionals in de buitenlucht in de gemeente Zeist voor kinderen t/m 12 jaar en jongeren van 13 t/m 18 jaar (met 1,5 meter afstand).

Op dinsdag 21 april 2020 maakte Premier Rutte bekend dat kinderen t/m 12 jaar en jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar, voorlopig tot 20 mei 2020, weer georganiseerd en onder begeleiding samen mogen sporten en bewegen in de buitenlucht. 

We moeten met elkaar op een verantwoorde manier de sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en jeugd weer buiten mogelijk maken. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente dit Protocol ‘Openstelling sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en jongeren’ opgesteld waar iedere aanbieder zich aan dient te houden.

Aanbieders (vereniging of professional) die een sport-, scouting- of beweegactiviteit buiten willen organiseren in de gemeente Zeist moeten een digitaal aanvraagformulier ‘Georganiseerde sport- scouting- en beweegactiviteiten voor kinderen en jongeren’ invullen en indienen bij de gemeente Zeist voor toestemming. Het officiële aanvraagformulier moet online worden ingevuld en ingediend. Het aanvraagformulier zal worden beoordeeld en er volgt een terugkoppeling naar de aanbieder. De tijden van de training/activiteit worden per accommodatie/locatie geregistreerd en beheerd om overlap te voorkomen en de veiligheid te kunnen waarborgen.

In het Protocol Openstelling sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en jongeren is de link naar het aanvraagformulier te vinden. In bijlage 1 van het protocol vind je ook een voorbeeld van dit aanvraagformulier. Lees het volledige protocol eerst goed door voorafgaand aan het indienen van het aanvraagformulier. Er zijn posters ontwikkeld met richtlijnen voor bestuurders, trainers, ouders en sporters, in bijlage 2 van het protocol vind je de links naar de verschillende documenten. In bijlage 3 van het protocol zijn de hygiëne maatregelen van NOC-NSF toegevoegd. En daarnaast zijn in bijlage 4 van het protocol de adviezen van NOC-NSF voor sporters en ouders/verzorgers te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief