Schoolsport

De ideale volgorde om kinderen enthousiast te maken voor een sport is een kennismaking les op school. Daarna uit te nodigen, op een laagdrempelige manier na schooltijd, bij de sportaanbieder voor een proefles. Daarvoor is door buurtsportcoaches van Sportief Zeist een schoolsportprogramma opgestart waarbij structureel samen gewerkt wordt tussen onderwijs en sportaanbieders.

Onze buurtsportcoaches maken een plan op maat, voor scholen met een beweegachterstand. Ook voor sportactiviteiten (bijv. de Koningsspelen) helpen de buurtsportcoaches, samen met scholen en sportaanbieders, een programma op te stellen.

Deelnemende sportvereniging zijn; ZTTV (tafeltennis), Sport Dojo Otoshi (judo), VV FZO (voetbal), VV Jonathan (voetbal), SV Saestum (voetbal), ZSC Patria (voetbal), Pink Panthers (rugby) en RDZ (korfbal).

Aanmelden voor een Schoolsporttoernooi

Het aanmelden voor één van de onderstaande Schoolsportactiviteiten gaat via school. Informeren hierover kan bij jouw juf of meester. Iedere school even een aparte Schoolsportcontactpersoon en namens de school wordt er deelgenomen aan één van de activiteiten. Uitzondering hierop zijn de individuele toernooien, zoals Judo en Tafeltennis. Daar kan rechtstreeks voor ingeschreven worden. De Koningsspelen is onder schooltijd. De toernooien vinden altijd na schooltijd plaats.

Agenda Schoolsporttoernooien 2023 – 2024

Schoolkorfbaltoernooi 2023

Op 27 september staat het Schoolkorfbaltoernooi gepland. Die dag staat het Bisonveld gevuld met verschillende korfbalvelden waarop klasgenootjes het sportief opnemen tegen andere basisscholen. Deelname kost €1,00 per deelnemer. Het korfbaltoernooi wordt geleid door Sportief Zeist en Korfbalvereniging RDZ. Aanmelden voor het Schoolkorfbaltoernooi kan tot (wordt nog bekend gemaakt) via jordy@sportiefzeist.nl Het toernooi wordt gespeeld op het Bisonveld.


 

Schoolvoetbaltoernooi 2024

Binnenkort meer info!

 

  • Voorronde voor groep 5 en 6 – Woensdag 20 maart 2024
  • Voorronde voor groep 7 en 8 – Woensdag 27 maart 2024
  • Finale voor groep 5, 6, 7 en 8 – 3 april 2024

 

 

Koningsspelen 2024

Op vrijdag 26 2024 april wordt het inmiddels traditionele Koningsspelen afgetrapt op de Atletiekbaan samen met zo’n 1670 basisscholieren, 50 studenten, 30 activiteiten en 3 sport- en beweegaanbieders . Meer weten over de Koningsspelen? Neem dan contact op met jordy@sportiefzeist.nl.


 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief