Schoolsport

De ideale volgorde om kinderen enthousiast te maken voor een sport is een kennismakingsles op school. Daarna uit te nodigen, op een laagdrempelige manier na schooltijd, bij de sportaanbieder voor een proefles. Daarvoor is door buurtsportcoaches van Sportief Zeist – onder leiding van Ron Vermeij – een schoolsportprogramma opgestart waarbij structureel samen gewerkt wordt tussen scholen en sportaanbieders.

Onze buurtsportcoaches maken een plan op maat, voor scholen met een beweegachterstand. Ook voor sportactiviteiten (bijv. de Koningsspelen) helpen de buurtsportcoaches, samen met scholen en sportaanbieders, een programma op te stellen.

Agenda Schoolsporttoernooien 2020-2021 *onder voorbehoud

Het merendeel van de schoolsporttoernooien zijn afgelast in verband met het coronavirus en de huidige maatregelen die van toepassing zijn. Van Korfbalvereniging RDZ weten we helaas nog niet of dit toernooi daadwerkelijk gaat plaatsvinden. Toch willen we niet stil gaan zitten. Daarom hebben we de Zeister Schoolsport Challenge ontworpen. Een Schoolsporttoernooi op het eigen schoolplein of gymzaal met je eigen klas. Tijdens (bijvoorbeeld) de gymles neem jij samen met je klas aan 6 verschillende onderdelen van onze Challenge. Deze worden gegeven door de buurtsportcoaches. Zij houden bij ieder onderdeel scores bij van iedere leerling. Daar moet jij natuurlijk zo goed mogelijk je best voor doen om een zo hoog mogelijk score te halen. Alle punten van jouw klas én school worden bij elkaar opgeteld. Lukt het jouw school om de meeste punten te verzamelen? Dan mogen jullie je één jaar lang de Sportiefste school van Zeist noemen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief