Schoolsport

De ideale volgorde om kinderen enthousiast te maken voor een sport is een kennismaking les op school. Daarna uit te nodigen, op een laagdrempelige manier na schooltijd, bij de sportaanbieder voor een proefles. Daarvoor is door buurtsportcoaches van Sportief Zeist een schoolsportprogramma opgestart waarbij structureel samen gewerkt wordt tussen onderwijs en sportaanbieders.

Onze buurtsportcoaches maken een plan op maat, voor scholen met een beweegachterstand. Ook voor sportactiviteiten (bijv. de Koningsspelen) helpen de buurtsportcoaches, samen met scholen en sportaanbieders, een programma op te stellen.

Deelnemende sportvereniging zijn; ZTTV (tafeltennis), Sport Dojo Otoshi (judo), VV FZO (voetbal), VV Jonathan (voetbal), SV Saestum (voetbal), ZSC Patria (voetbal), Pink Panthers (rugby) en RDZ (korfbal).

Aanmelden voor een Schoolsporttoernooi

Het aanmelden voor één van de onderstaande Schoolsportactiviteiten gaat via school. Informeren hierover kan bij jouw juf of meester. Iedere school even een aparte Schoolsportcontactpersoon en namens de school wordt er deelgenomen aan één van de activiteiten. Uitzondering hierop zijn de individuele toernooien, zoals Judo en Tafeltennis. Daar kan rechtstreeks voor ingeschreven worden. De Koningsspelen is onder schooltijd. De toernooien vinden altijd na schooltijd plaats.

Agenda Schoolsporttoernooien 2021-2022 

Ruim 1400 deelnemers hebben zich opgegeven voor het Schoolvoetbaltoernooi verspreid over VV FZO, VV Jonathan, SV Zeist, SV Saestum en ZSC Patria. Het programma is rond en groep 5 en 6 speler op 6 april. Op 13 april starten groep 7 en 8 waarna er een week later door alle groepen een finale ronde wordt gespeeld bij SV Saestum. Het programmaboekje en de reglementen zijn verstuurd. Heb je ze nog niet ontvangen? Dan kan je ze hieronder ook digitaal openen.

Reglementen Schoolvoetbal

Programmaboekjes Schoolvoetbal

Meer informatie over Schoolvoetbal? Mail dan naar buurtsportcoach Joske, via joske@sportiefzeist.nl.


 

Op vrijdag 22 april wordt het inmiddels traditionele Koningsspelen afgetrapt op de Atletiekbaan samen met zo’n 1550 basisscholieren, 80 studenten, 32 activiteiten en 6 sport- en beweegaanbieders. Meer weten over de Koningsspelen? Neem dan contact op met jordy@sportiefzeist.nl.


 

Sport Dojo Otoshi en Sportief Zeist organiseren het jaarlijkse Judotoernooi op zaterdag 14 mei. Aanmelden voor dit toernooi kan tot uiterlijk 4 mei via de volgende link: School Judo Toernooi 2022 – Veilig betalen via Mollie. Na je betaling verschijnt automatisch het inschrijfformulier (vul deze in!). Deelname aan het toernooi kost €3,00 en is voor basisscholieren in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar. Vragen over dit toernooi? Mail dan naar michel@sportiefzeist.nl.


 

Op zaterdag 21 mei start het Schooltafeltennisfeest en duurt ongeveer van 13:00 (start vanaf 13:30) tot 17:00 uur.  Iets later aansluiten kan ook! Deelname aan dit toernooi kost €2,00 per deelnemer en is toegankelijk voor basisscholieren uit groep 5, 6, 7 en 8. Inclusief broodje en wat te drinken. Aanmelden kan tot en met 18 mei via Inschrijfformulier Kindertafeltennisfeest (google.com). Heb je vragen over het Schooltafeltennistoernooi? Mail dan naar michel@sportiefzeist.nl. Locatie voor het Tafeltennistoernooi is ‘Sportzalen Vollenhove’ aan de Gunninglaan 1.


 

Op 25 mei staat het Schoolkorfbaltoernooi gepland. Die dag staat het Bisonveld gevuld met verschillende korfbalvelden waarop klasgenootjes het sportief opnemen tegen andere basisscholen. Deelname kost €1,00 per deelnemer. Het korfbaltoernooi wordt geleid door Sportief Zeist en Korfbalvereniging RDZ. Aanmelden voor het Schoolkorfbaltoernooi kan tot 23 april via robin@sportiefzeist.nl. Het toernooi wordt gespeeld op het Bisonveld.


 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief