Sport Extra & Special Sports

Speciaal voor kinderen die een opstapje of een steuntje nodig hebben om mee te kunnen sporten bij een sportvereniging, bestaat Sport Extra en Special Sports SIVZ.

Sport Extra is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Tijdens Sport Extra doen kinderen in een kleiner groepje op hun persoonlijke niveau, allerlei beweegvormen en gevarieerde activiteiten onder de deskundige begeleiding van een kinderfysiotherapeut en sportdocent. Er is aandacht voor de motoriek, maar ook voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ons uiteindelijke doel is om de kinderen klaar te kunnen stomen voor een sportvereniging naar hun keuze. Kosten: 25 euro voor 10 lessen.

Sport Extra wordt gegeven door Kinderfysiotherapie Elly van der Grift: iedere woensdag van 15-00-16.00 uur voor kinderen uit groep 1 en 2, van 16.00-17.00 uur voor kinderen uit groep
3 en 4 en van 17.00-18.00 uur uit groep 4 t/m 8. De locatie is de gymzaal aan de Jagerlaan 33 te Zeist.

Special Sports SIVZ is voor kinderen van 6 tot 18 jaar die om wat voor reden dan ook niet tot hun recht komen in een reguliere, drukkere groep. Deze groep is speciaal bedoeld voor kinderen met gedragsproblematiek zoals ASS/ADHD, met een (lichte) verstandelijke en/of motorische beperking, ontwikkelingsachterstand of voor kinderen met overgewicht. Tijdens de sportles krijgen de kinderen een gevarieerd beweegaanbod passend bij hun niveau en met veel persoonlijke aandacht. De kinderen worden al direct lid van de vereniging, maar hebben hun eigen kleine groep. Naast sportles in de gymzaal, biedt SIVZ ook mogelijkheden voor schaatsen en inline-skaten voor deze doelgroep.

Special Sports wordt gegeven door Special Sports SIVZ iedere donderdag van 16.00-17.00 uur in het Binnenbos (Hoog Kanje 186). Zie voor meer informatie www.sivzeist.nl.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief