Laten we vieren dat we kunnen buitenspelen!

Aanstaande woensdag 10 juni is het de Nationale Buitenspeeldag 2020 – een dag waarop de buurtsportcoaches van Sportief Zeist normaliter, in samenwerking met de Boswerf, het Bisonveld in Zeist omtoveren tot één grote speelplek. Dat kan dit jaar helaas niet. Daarom hebben de buurtsportcoaches voor jou een spellenboek gemaakt met daarin verschillende spelletjes die je buiten kan uitvoeren samen met vriendjes en/of vriendinnetjes. Het boekje bevat ook een lijstje waarop staat wat je allemaal precies nodig hebt om alle spellen te kunnen uitvoeren. Gaat het jou lukken om ze allemaal te spelen?

Het digitale boekje bevat verschillende spellen, waarbij ieder spel kort wordt uitgelegd. Daarnaast bevat bijna elk spel ook een Youtube-filmpje. In deze video’s is te zien hoe je het spel kan uitvoeren, de buurtsportcoaches doen het namelijk even voor. We zouden het heel erg leuk vinden als je tijdens het spelen een foto maakt, deze plaatst op Instagram of Facebook en ons in je berichtje tagt (@Sportiefzeist). Dan delen we namelijk jouw toffe foto!

Link naar het digitale boekje vol spellen: klik hier

Waarom een Nationale Buitenspeeldag
De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton; is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief