Sportclubadvies

Sportief Zeist is trots op het werk dat jullie verzetten binnen Zeist! Wij begrijpen ook dat alles niet altijd vanzelf gaat en gaan daarom graag met de verenigingen het gesprek aan om te kijken waarin wij iets kunnen betekenen. Voorbeelden van thema’s waar wij geregeld voor gevraagd worden door verenigingen zijn:

  • Beleid; vrijwilligersbeleid, toekomstvisie, meerjarenbeleid
  • Advies op het gebied van ledenwerving
  • Maatschappelijk; duurzaamheid, open club, nieuwe doelgroepen
  • Trainers; scholingen, clubkadercoach
  • Diverse andere thema’s

Om de verenigingen te versterken hebben wij een aantal projecten lopen. Zo organiseren wij jaarlijks een sportcafé waarbij we workshops organiseren gericht op een actueel thema dat speelt bij de verenigingen. Geven verenigingen clinics op scholen om kinderen te enthousiasmeren voor hun sport in het kader van de schoolactieve vereniging. Vindt jaarlijks de sport-, cultuur en gezondheidsmarkt plaats in het centrum van Zeist. En kijken wij samen met de Zeister verenigingen naar het alcohol- en rookbeleid binnen de vereniging. In het kader van Veilig sportklimaat organiseren wij jaarlijks cursussen voor bestuursleden, trainers/coaches en of vrijwilligers. Hieronder een voorbeeld:

Vertrouwenscontactpersoon
Sportief Zeist heeft de cursus vertrouwenscontactpersoon georganiseerd. Een thema waarvan steeds meer verenigingen het belang in gaan zien. 12 personen van 11 verschillende verenigingen hebben deelgenomen aan deze cursus. “Deze cursus was erg verhelderend doordat ik inzicht kreeg in de taken van een vertrouwenscontactpersoon, maar ook in de rechten en plichten” is een van de reacties van de deelnemers aan deze cursus.

In de Zeister Sportvisie staat dat we als gemeente inzetten op dat iedere sportvereniging een vertrouwenscontactpersoon heeft. 

Onze aanpak voor verenigingsondersteuning op maat:
– Aanmelden
– Oriënterend gesprek
– Intakegesprek
– Start ondersteuningsperiode
– Plan van aanpak
– Uitvoering
– Evaluatie

Kortom er zijn vele mogelijkheden waarbij wij graag ondersteunen. Vraag nu een kennismakingsgesprek aan om te kijken wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen. Neem hiervoor contact op met John  john@sportiefzeist.nl of 0644310811

Sluiten jouw vraag en ambities aan bij de Zeister Sportvisie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief