Sportclubadvies

Sportief Zeist is trots op het werk dat jullie verzetten binnen Zeist! Wij begrijpen ook dat alles niet altijd vanzelf gaat en gaan daarom graag met jullie het gesprek aan om te kijken waarin wij iets voor jullie kunnen betekenen. Voorbeelden van thema’s waar wij geregeld voor gevraagd worden zijn:

  • Beleid; vrijwilligersbeleid, toekomstvisie, meerjarenbeleid
  • Advies op het gebied van ledenwerving
  • Maatschappelijk; duurzaamheid, open club, nieuwe doelgroepen
  • Trainers; scholingen, clubkadercoach
  • Diverse andere thema’s

Hieronder vindt u twee voorbeelden van verenigingsondersteuning die wij de afgelopen jaren hebben geboden:

Vertrouwenscontactpersoon
Sportief Zeist heeft de cursus vertrouwenscontactpersoon georganiseerd. Een thema waarvan steeds meer verenigingen het belang in gaan zien. 12 personen van 11 verschillende verenigingen hebben deelgenomen aan deze cursus. “Deze cursus was erg verhelderend doordat ik inzicht kreeg in de taken van een vertrouwenscontactpersoon, maar ook in de rechten en plichten” is een van de reacties van de deelnemers aan deze cursus.

In de Zeister Sportvisie staat dat we als gemeente inzetten op dat iedere sportvereniging een vertrouwenscontactpersoon heeft. Heeft uw vereniging nog geen (opgeleide) vertrouwenscontactpersoon? Neem dan contact met ons op.

Onze aanpak:
– Aanmelden
– Oriënterend gesprek
– Intakegesprek
– Start ondersteuningsperiode
– Plan van aanpak
– Uitvoering
– Evaluatie

Kortom er zijn vele mogelijkheden waarbij wij graag ondersteunen. Vraag nu een kennismakingsgesprek aan om te kijken wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen.

Sluiten jouw vraag en ambities aan bij de Zeister Sportvisie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief