Jeugdfonds Sport

Alle kinderen moeten kunnen sporten! Daarom helpt het Jeugdfonds sport kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport de clubcontributie en (in bepaalde gevallen) de sportattributen.

Vaak betalen ouders de sportactiviteiten van hun kind. Als dit financieel niet mogelijk is, springt het Jeugdfonds Sport Utrecht bij. Zij zorgen ervoor dat kinderen die graag willen sporten, lid kunnen worden van een sportvereniging. Aan de hulp van het Jeugdsportfonds zijn enkele spelregels verbonden. Zo betaalt het Jeugdfonds Sport de contributie tot maximaal € 225,- per jaar en eventueel hierbij benodigde sportkleding/attributen voor maximaal € 75,-.

Daarnaast kan er een apart bedrag worden aangevraagd voor zwemles met diplomagarantie A. Het Jeugdfonds Sport Utrecht vergoedt rechtstreeks de contributie en stort op rekening van de sportvereniging. Als er geld over is van de € 225,-, is er geen recht op het restbedrag. Eén aanvraag is voor een periode van 1 jaar. In dit jaar is er dus geen mogelijkheid om een nieuwe aanvraag in te dienen. Zie voor alle regels van het Jeugdsportfonds de spelregels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief