Life Goals

Wij geloven in de kracht van sport!

Sport brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Het inspireert en helpt om grip te krijgen op het leven. Sociale contacten op doen, het gevoel krijgen ergens bij te horen en een gezonde levensstijl aannemen zijn slechts enkele voordelen van sport. Omdat niet iedereen toegang heeft tot het reguliere sportaanbod, is er een op maat gemaakt Life Goals programma in Zeist. ‘’Wij geloven in de kracht van sport’’.

Life Goals betrekt mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, door middel van sport. Dat klinkt simpel, maar werkt goed. Het programma stuurt aan op persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Zo wordt sport ingezet bij het omgaan met respect, samenwerken, communicatie, positiviteit vertrouwen en doorzettingsvermogen. Kernwaarden uit de sport die ook in het dagelijks leven gelden. Al deze kernwaarden komen aan bod in de Life Goals sessies. De impact van het programma op de deelnemers wordt in kaart gebracht met de Life Goals Monitor.

Wekelijks vinden er sport- en beweegactiviteiten plaats in een veilige sportomgeving in Zeist. Deze activiteiten (begeleid door maatschappelijke sportcoaches opgeleid door Life Goals Nederland) zijn afgestemd op de behoefte van de doelgroep. Om te zorgen voor een structureel en duurzaam aanbod werkt Life Goals Zeist samen met lokale partners, waaronder de gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen en sportverenigingen. Dit om doorstroom vrijwilligerswerk en naar de arbeidsmarkt mogelijk te maken.’’’Life Goals Zeist, waar iedereen meedoet’’!

Dankzij een brede coalitie binnen onze gemeente en gepassioneerde, kundige sportcoaches zet de doelgroep mooie stappen. We beginnen klein, met twee groepen en tonen met monitoring aan dat de methodiek werkt. Van daaruit gaan we in de toekomst nog meer mensen helpen en actief betrekken bij onze samenleving.

Wat doet Life Goals Zeist?

  • Wekelijkse sport- en beweegactiviteiten onder begeleiding van Maatschappelijke Sportcoaches
    • Maandagmiddag van 16.30 – 17.30 uur bij Slimani Gym, Huis ter Heideweg 26
    • Donderdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur op Sportpark Saestum op de Voetbalplaza, op de Noordweg-Noord 150
  • Inzichtelijk maken van de persoonlijke ontwikkeling per deelnemer door de Life Goals Monitor, waarmee de impact van het programma in kaart wordt gebracht. Deelnemers worden gemonitord op verschillende domeinen: zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, emotionele stabiliteit en meer.

Team en Partners:

Ons uitvoerend team bestaat momenteel uit:
1. Arda Thijssen projectleider;
2. Tarek Slimani, eigenaar Slimani Gym en maatschappelijk sportcoach;
3. Hakim el Addouti, trainer bij Slimani Gym;
4. Jody Reimert trainer op Sportpark Saestum;

Dit Life Goals programma was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze coalitiepartners:
1. Slimani Gym
2. Gemeente Zeist
3. Regionale Sociale Dienst
4. Vluchtelingenwerk, stichting Tolerance
5. CJG Zeist
6. De Tussenvoorziening
7. Kwintes
8. Vrijwilligerscentrale
9. De Loods
10. Sportief Zeist
11. Social team Zeist
12. Leger des Heils Zeist

Schrijf je in voor de nieuwsbrief