Sportkeuze

Een sport kiezen die precies bij jou past? Dat is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt en dat weten wij maar al te goed. Daar kunnen we jou op verschillende manieren een handje bij helpen. Hieronder zullen we je een aantal mogelijkheden bieden die jou zoektocht naar de juiste sport een stuk gemakkelijker maakt. Kom je er na deze oplossingen nog steeds niet uit? Neem dan even contact met ons op via info@sportiefzeist.nl.

Allereerst kan je starten met de Sportwijzer. Je wordt hier gevraagd om vijftien vragen te beantwoorden. Op basis van jouw antwoorden wordt er een sportadvies gegeven. De Sportwijzer is momenteel alleen nog voor mensen ouderen dan 13 jaar. Wellicht dat deze wijzer kan helpen bij een keuze of in ieder geval jouw zoektocht wat specifieker kan maken, zodat je gerichter kunt zoeken.

Zit jij nog op de basisschool en wil jij met verschillende sporten kennismaken? Dan zijn er diverse projecten waarvoor jij je kunt aanmelden. Zo helpen Sjors Sportief en Sjors Creatief je graag verder. Als jij onderwijs volgt in Zeist dan heb jij wellicht al eerder kennis kunnen maken met Sjors. Gedurende het schooljaar ontvang je zowel een flyer als een boekje vol met kennismakingslessen van sportaanbieders uit Zeist. De flyer wordt uitgedeeld net voor de herfstvakantie. Het boekje volgt net voor de voorjaarsvakantie.

De website sport.nl van NOCNSF helpt je bij het vinden van een sportclub bij jou in de buurt. Op de website vul je jouw woonplaats en sport in die je zoekt. Je krijgt vervolgens een handig overzicht afhankelijk van waar jij naar op zoek bent.

Voel je daarnaast vrij om altijd contact op te nemen met de sportaanbieder voor een kennismakingsles. Veel sportaanbieders zijn hier erg gastvrij in en heten je graag van harte welkom. Meestal gratis, soms voor een kleine bijdrage, het biedt jou in ieder geval de mogelijkheid om kennis te maken met zowel de sport, als de sportclub!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief