Wat een spektakel in Zeist!

De Koningsspelen is al jaren een groot feest in Zeist. Vele basisscholen en sportclubs weten elkaar te vinden en organiseren samen een sportdag. Van blik werpen tot aan geheel verzorgde workshops. Op het schoolplein of op een sportveld. Vele basisscholen startte de dag met een heerlijk gezond ontbijt, gesponsord door supermarkt Jumbo. Daarnaast werd er de voorbije weken al volop geoefend voor hét ‘dansje’. Ieder jaar maakt Kinderen voor Kinderen namelijk de Koningsspelen dans en ook dit jaar was deze zeker weer een succes.

Op de atletiekbaan in Zeist organiseerde Sportief Zeist een sportdag voor 1550 leerlingen uit Zeist. Om stipt 9.15 uur werd de Koningsspelen officieel geopend door sportwethouder Sander Jansen. Negen verschillende basisscholen namen deel aan de sportdag op het prachtige park naast zwembad Dijnselburg. Met in totaal 30 verschillende onderdelen, een stempelkaart en veel muziek was er volop vreugde op het park. Uiteraard waren hier vele handen voor nodig. Sportonderdelen werden begeleid door zeer enthousiaste leerlingen uit de Sportklas van Schoonoord (Super!) en een gouden tip dankzij de Vrijwilligerscentrale. Daarnaast waren er ook studenten van het Sport College Utrecht die hun ervaring deelde met de sportklas en hun eigen draai gaven aan het gehele evenement.

De onderdelen op de atletiekbaan waren erg divers. Zo was er ringwerpen, zaklopen, duo-voetbal, volleybal, een flinke stormbaan… maar ook workshops. Dans docent Laura leerde de leerlingen leuke dans moves. Papito van Calisthenics Zeist leerde de kinderen diverse oefeningen en wist ook tijdens de warming-up leuke showtjes weg te geven samen met zijn leerlingen.
Ook was er een grote judo mat van Sport Dojo Otoshi. Daar konden kinderen lekker met elkaar stoeien. Natuurlijk werden er ook verschillende grepen geleerd. Daarnaast was het Ford Dealer Broekhuis die ons een mooie bus aanbood. Daarmee konden alle sportmaterialen opgehaald worden.. en dat waren er nogal wat!

Wij danken alle ouders, vrijwilligers, leerkrachten, sportclubs, studenten en leerlingen voor hun bijdrage aan deze prachtige dag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief