Duizenden leerlingen vieren een veilige Koningsspelen in Zeist

De Koningsspelen staan weer voor de deur. Officieel dit jaar op vrijdag 23 april, maar er zijn ook veel basisscholen die dit jaar de Koningsspelen op 21 of 26 april vieren. De organisatie van een grootschalige Koningsspelen op de atletiekbaan zat er dit jaar niet in. Daarom ziet de editie van deze jaargang er anders uit dan voorgaande jaren; gewoon, op het schoolplein!

Vanaf begin dit jaar startte buurtsportcoach Robin de voorbereiding naar 23 april toe. Samen met Sport Professionals in opleiding Yuki, Nick en Tijs was het lang zoeken naar wat wenselijk en realistisch was in de uitvoering. “Kunnen we straks nog steeds 2000 basisscholieren ontvangen op de atletiekbaan en zo niet, hoe gaan we het dan doen?” was een centrale vraag die we onszelf continue stelde. Uit een enquête onder de basisscholen bleek een groot draagvlak voor een Koningsspelen op het eigen schoolplein, met hulp van Sportief Zeist. Een volgende uitdaging daarin; hoe staan we straks op 12 basisscholen op dezelfde dag en zelfde tijd?

Als snel bleek dat een deel van de basisscholen bewust kozen voor een andere datum. Daarbij is het bieden van ondersteuning in de voorbereiding én met name in de uitvoering een stuk makkelijker geworden. Alhoewel, de organisatie blijft nog altijd een grote uitdaging met zoveel basisscholen die deze dag sportief willen vieren. Gelukkig is er een goede samenwerking met het Sport College en lokale Sportaanbieders die ook dit jaar samen met ons de handen uit de mouwen steken en er samen met ons en de basisscholen zelf ervoor zorgen dat kinderen een ontzettend leuke dag beleven.

Extra feestelijk: Op 23 april om 15.00 uur start tevens Sjors Sportief. Dus nadat je de Koningsspelen hebt gedaan kan je je direct via sportplezierbeginthier.nl je aanmelden voor onwijs gave  sport- of cultuuractiviteiten proeflessen.

Sportief Zeist helpt basisscholen in de voorbereiding toe naar de Koningsspelen. Daarbij ontvangen ze ondersteuning in het maken van een draaiboek, het bedenken van spellen en plannen we diverse workshops in van Schoolactieve sportverenigingen uit Zeist. Daarnaast bieden we studenten aan van het Sport College voor het begeleiden van activiteiten op diverse schoolpleinen en sportvelden.

Veel basisscholen kiezen dit jaar voor een veilig doordraai systeem. Een tijdsplanning waarbij elke groep, gescheiden van de andere groepen, spelletjes en activiteiten volgen. Klassen worden niet met elkaar gemixt en blijven uit elkaars buurt. Daarnaast zorgen sportaanbieders voor voldoende afstand tot de leerlingen en wordt het aantal volwassenen beperkt. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk buiten gesport in de openlucht.

Heb je vragen over de Koningsspelen in Zeist? Mail dan naar robin@sportiefzeist.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief