Totaal 2450 basisscholieren gratis schaatsen tijdens school

Vanaf 28 november start het Schoolschaatsen op de ijsbaan in het centrum van Zeist. Winter Wonderland, de gemeente Zeist en Sportief Zeist maken het mogelijk voor basisscholen om onder schooltijd te komen schaatsen. Dit jaar een record; maar liefst 2450 basisscholieren van 15 verschillende basisscholen glijden gedurende 4 weken over het ijs.

“Een prachtig project”, aldus buurtsportcoach Robin Eerkens. “Het is een effectief middel om zowel de ijsbaan tijdens dal uren niet onbenut te laten én om basisscholieren laagdrempelig kennis te maken met schaatsen“. De buurtsportcoaches, die het Schoolschaatsen begeleiden, erkennen dat ze veel kinderen vaak voor het eerst op het ijs zien staan en nog geen schaats ervaring hebben. Daarbij worden ze bij gestaan door zowel de organisatie achter Winter Wonderland en de gemeente Zeist; zij stellen de schaatsbaan beschikbaar.

Inschrijven voor het Schoolschaatsen is helaas niet meer mogelijk. Benieuwd naar alle activiteiten van Winter Wonderland en Sportief Zeist? Check dan even winterwonderlandzeist.nl en sportiefzeist.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief