Sportcafé

Sportief Zeist organiseert jaarlijks een sportcafé voor sportverenigingen en sportclubs uit gemeente Zeist. Tijdens onze Sportcafé werken we nauw samen met professionals uit het werkveld en worden er vaak meerdere sessies op één avond georganiseerd, zodat men een keuze kan maken uit een bepaald thema. Voor de thema’s wordt altijd gekeken naar ‘hot-items’ van dat moment.

Sportcafé 2020
Op woensdagavond 4 maart vindt het jaarlijks door Sportief Zeist georganiseerde sportcafé plaats. Hockeyvereniging Schaerweijde is dit jaar onze gastheer. De avond staat in het teken van motivatie. Denk hierbij aan je eigen motivatie om te sporten, maar ook het motiveren van sporters en vrijwilligers. Er worden twee verschillende sessies aangeboden die nieuwe inzichten brengen in het thema motivatie, deze sessie worden verzorgd door Start2Create en WOUW Performance coaching. De voorzitter van deze avond is Jan-Willem van Dop, voormalig directeur bij Feyenoord en FC Utrecht en op dit moment actief bij Go Ahead Eagles. Het sportcafé is bedoeld voor vrijwilligers en trainers van sportverenigingen.

Programma
Datum; Woensdagavond 4 maart 2020
Locatie; Hockeyvereniging Schaerweijde, Hein Bottingalaan 1, 3707 HM te Zeist
Voor wie; Verenigingen (bestuurders, vrijwilligers, trainers, leiders, etc.) vanuit Zeist, De Bilt, Soest en Utrechtse Heuvelrug.

19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening door Jan Willem van Dop (avondvoorzitter, voormalig directeur bij Feyenoord, FC Utrecht en nu bij Go Ahead Eagles)

20.00 uur Sessie 1 (door Start2create)
Sessie motivatie; Aan de hand van creatief denken laat Start2Create je uit vaste denkpatronen stappen. Je kijkt met andere ogen naar motivatie en komt tot verrassende uitkomsten. De praktische insteek zorgt ervoor dat je met concrete ideeën aan de slag kan op je vereniging of organisatie. Snelheid, energie en een lach gegarandeerd!

20.00 uur Sessie 2 (door Wouw Performance)
Sessie motivatie; Hoe motiveer je sporters en/of vrijwilligers? Hoe komt het dat sommigen gemotiveerd blijven en anderen de kantjes ervan af lopen? Hoe zorg je ervoor dat de motivatie meer vanuit henzelf komt? Waarom gaat de een gelijk met jouw tips aan de slag en wil de ander liever niets horen? Waarom ontwikkelt de ene persoon zich sneller dan de ander?
Vragen waar niet alleen jij, maar ook je collega’s tegenaan lopen. In deze Intervisie workshop onder leiding van Yara en Afke (WOUW Performance Coaching) worden jullie ervaringen rond het thema ‘Motivatie’ uitgewisseld. Daarnaast wordt er een model ingebracht, die meer inzicht en handvatten geeft om motivatie te (h)erkennen en deze op een goede manier te
stimuleren. Door het volgen van deze interactieve workshop ervaar jij zelf hoe sportpsychologische kennis toe te passen is.

21.30 uur Einde sessies
21.30 uur Plenair op hoofdlijnen de best learnings bespreken
22.00 uur Borrel, netwerken, zoek elkaar op
23.00 uur Einde Sportcafé 2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief