Ontvang je onze periodieke nieuwsbrief nog niet in je mail? Schrijf je dan snel in via onze homepage; onderaan deze pagina hoef je alleen maar je naam, achternaam en e-mailadres achter te laten. Zo gepiept dus!

 

De laatste nieuwtjes voor sportend Zeisttent.

Bekijk deze e-mail in je browser

Het schooljaar is alweer in volle gang en Sportief Zeist is sportief aan de slag! Deze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van interessante nieuwtjes en activiteiten. Kijk voor het programma van schoolsporttoernooien onderaan de nieuwsbrief of op de website. Ben je daarnaast benieuwd naar Sportief Zeist bezig houdt? Lees dan snel verder.

8e Editie schoolsport waterpolo toernooi!
Nog nooit hebben zich zoveel deelnemers ingeschreven voor het schoolsport waterpolo toernooi, als dit jaar! Op woensdag 14 november en woensdag 21 november vindt de 8e editie van het jaarlijkse toernooi plaats, in zwembad Dijnsselburg. Er hebben zich 24 teams inschreven, verdeeld over 6 scholen (9 teams onderbouw en 15 teams bovenbouw). Ter voorbereiding kwamen er in totaal 177 kinderen trainen op woensdag 7 november.

Deelnemende scholen zijn: Damiaanschool, het Spoor, Ichthus, Comeniusschool, Hoeksteen en Nije-Kroost.

Ommetjes krijgen een thema
In de week van maandag 29 oktober tot vrijdag 2 november zijn de Ommetjes met bijpassende thema’s gestart. Bij ommetje West en ommetje Kerckenbosch stond het thema ‘Groenbeleving’ centraal. Bij ommetje Centrum en ommetje Noord ging het over valpreventie. Per thema werden verschillende specialisten (op gezondheids- en sportief gebied) uitgenodigd om na afloop iets te vertellen over hun specialisme. Per ommetje zijn flyers gemaakt, waarop specifieke informatie te vinden is. Wil jij of ken jij iemand die mee wilt wandelen? Kijk op https://sportiefzeist.nl/ommetje

Freerun succes
Tijdens de herfstvakantie organiseerde Sportief Zeist een freerun workshop in in Kerkebosch. Tijdens de les leerde de kinderen (30+ deelnemers) in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar toffe trucjes. Rutger en Mees (TeamTantum) waren voor vele geen onbekend gezicht. Met hun Youtube kanaal enthousiasmeren ze kinderen om ook te gaan freerunnen… en dat is ook afgelopen 28 oktober in Kerckebosch goed gelukt. De workshop werd georganiseerd in samenwerking met Team Tantum, Meander Omnium en Erik Verlaan Sports.

Daarnaast krijgt Kerkebosch een eigen freerunningparcours in het hart voor de Wijk, met dank aan een groep Zeister  jongeren.

Zeister tafeltennis toernooi
Op zaterdag 12 januari 2018 organiseert de Zeister Tafeltennis Vereniging (ZTTV) het schoolsporttoernooi. Ook wel het Kinder Tafeltennis Feest (KTF). Op deze dag spelen spelers veel tafeltennis partijtjes en strijden ze voor hun school voor de titel: de beste tafeltennis school van Zeist (wisselbeker). Ouders zijn deze dag van harte welkom om te komen kijken; een kopje koffie/thee staat klaar! 
Naast het strijden om de beste schooltitel, bestaat het programma uit:
  • Een interactieve demonstratie (kun jij de bal terugslaan?!)
  • 1 broodje en 1 drankje
  • Beker voor de winnaar(s)
  • EXTRA: Beste RONDOM DE TAFEL speler van Zeist:
    • Wie kent het ‘Rondom de tafel’ spel niet? BIj het schoolsporttoernooi spelen de kinderen ook om de titel: de beste rondom de tafel speler van Zeist! Hoe leuk en gaaf is dat?!
De uitnodiging en inschrijvingmogelijkheid wordt binnenkort verstuurd. De deadline voor het inschrijven van het toernooi is zondag 23 december 2018. Voor meer informatie: michel@sportiefzeist.nl 

Schoolactieve vereniging
Op dit moment zijn er 17 schoolactieve verenigingen. Dit zijn sportverenigingen die bereid zijn om sportclinics te verzorgen op scholen. De insteek van deze sportclinics is om kinderen te enthousiasmeren voor zowel een sportieve levensstijl als voor het sportaanbod van de vereniging. Komend jaar gaan er weer diverse clinics gegeven worden binnen het Zeister onderwijs. Werk je op een school en heb je interesse in een sportieve clinic onder schooltijd mail dan met michel@sportiefzeist.nl

Zeist heeft de volgende schoolactieve verenigingen: Skate days, Casca Dura Capoeira, atletiekvereniging Fit, Rugbyclub Pink Panthers, Erik Verlaan sport, korfbalvereniging RDZ, Karatedo Academie Harthoorn, Manege Zeisterbos, voetbalvereniging FZO, Tafeltennisvereniging Z.T.T.V., tennisvereniging Shot, Danzation, Gymnastiekvereniging Hygiea, schaats- en inlinevereniging Zeist, Scouting luchtvaartgroep Zeist, Slimani gym, judovereniging SDO.

Wat staat er de komende periode op het programma? Dat lees je hieronder in het overzicht. Voor diverse doelgroepen zijn er weer leuke sportieve activiteiten. Wil jij jouw activiteiten onder de aandacht brengen? Mail dan naar robin@sportiefzeist.nl

14 & 21 november – Schoolsporttoernooi waterpolo (Zwemclub Zeist)
12 januari – Schoolsporttoernooi tafeltennis (ZTTV)
16 februari – Schoolsporttoernooi judo (Sport Dojo Otoshi)
12 april – Koningsspelen 2019
Meer info? Zie www.sportiefzeist.nl

Facebook

Twitter

sportiefzeist.nl

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich daarvoor heeft geabboneerd of omdat u bij Sportief Zeist bekend bent als deelnemer van Sjors Sportief, partner, sport- of beweegaanbieder.

Wilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
U kunt zich hier afmelden.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief