Start schoolvoetbal Zeist

Deze week ging het schoolvoetbal voor alle basisscholieren in Zeist van start. Een samenwerking tussen de buurtsportcoaches, voetbalverenigingen en alle basisscholen. We namen een kijkje op de velden. Het schoolvoetbal in Zeist leeft al jaren. Dat blijkt ook wel uit de aanmeldingen. Maar liefst 151 teams gaven zich dit jaar op om deel te nemen aan dit grootse voetbalevenement. Leerlingen uit groep 5-8 maken teams met klasgenootjes en gaan de sportieve strijd aan tegen andere basisscholen.

Het schoolvoetbal in Zeist wordt georganiseerd op 3 verschillende speeldata. Afgelopen woensdag trapte de groep 5-6 leerlingen af op respectievelijk voetbalvereniging FZO en sv Zeist. Op beide clubs was er een goede sfeer. De weersomstandigheden waren gunstig.

Volgende week woensdag (29 maart) is het de beurt aan de groep 7 en 8 leerlingen. Zij spelen respectievelijk op vv Jonathan en sv Saestum.

Finale schoolvoetbal

Uiteraard valt er voor de teams ook wat te winnen. De poule winnaars uit alle klassen plaatsen zich voor de finale. Deze finale in Zeist vind plaats op woensdagmiddag 5 april op de velden van FZO. De team spelen hier de laatste finale wedstrijden. De uiteindelijke winnaar van iedere leeftijdscategorie kroont zichzelf tot kampioen van Zeist. De kampioen uit Zeist worden vervolgens uitgenodigd voor deelname aan de regio finales.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief