Het succesverhaal van freerunner Rutger

Rutger Schipper (19) uit Zeist doet aan freerunning. Een paar jaar geleden werd het centrum van Zeist opgeknapt. Vele muurtjes en bankjes verdwenen. Voor Rutger en zijn vrienden werden vele freerun spots in het centrum ontnomen, ze verdwenen. Het bracht Rutger op het idee om de gemeente te benaderen; “Wij willen een plek waar we kunnen freerunnen”. Nadat ze de gemeente gemaild hadden, kwam Rutger in contact met buurtsportcoach Robin van Sportief Zeist. Rutger besprak zijn ideeën met Robin en de gemeente ging aan de slag met het zoeken van een geschikte plek; Kerckebosch.

Rutger is onder jongeren bekend van Youtube-kanaal Team Tantum en biedt inmiddels ook freerunlessen aan in Zeist en omgeving onder de naam Team Tantum. Net als de buurtsportcoaches, zet Rutger graag mensen in beweging en deelt hij graag zijn passie voor het freerunnen. Hij begon met voetballen, maar zocht meer uitdaging en stak zodoende een hoop tijd in het oefeningen van verschillende salto’s en trucjes.

Een geschikte plek in Zeist om deze sport te beoefenen was er nog niet. Inmiddels staat er, na vele brainstormen en ontwerpen, een echt freerunparkje in het midden van Kerckebosch, vlak bij het CCZ. Het park bestaat uit oude materialen, onder andere van beton blokken uit de gesloopte flat die eerder in Kerckebosch stond. “Hier in het parkje kun je mooi oefenen wat je in de lessen in de zaal leert. Als het lekker weer is, kom ik vaak even langs. Ik maak iedere dag wel een paar salto’s. Voor mij is dit parkje een speeltuin.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief