Terugblik Sportcafé 20 maart

Tijdens het sportcafé waren verschillende sportclubs uit Zeist aanwezig en geïnteresseerd in de diverse onderwerpen die tijdens deze avond werden besproken. Tijdens de bijeenkomst zijn er vier thema’s besproken met betrekking tot veilig sport sportklimaat. Daarnaast is ook het effectief coachen behandeld. Stuk voor stuk zijn dit trainingen om trainers en/of bestuursleden zichzelf verder kunnen ontwikkelen in hun rol en daarmee bijdrage aan de kwaliteit van het sportklimaat binnen de vereniging. De deelnemers moesten ook zelf nog even aan de slag. Zowel individueel als in groepsverband werd er aan diverse opdrachten gewerkt.
Vier inzichten voor inspirerend trainerschap 
Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen zijn vier belangrijke kernkwaliteiten van trainers. Maar hoe doseer je deze? Behalve voor trainers zijn er ook de vier inzichten voor bestuursleden.
Kanjers in de sport
Als trainers krijg je te maken met diverse typen kinderen, die zich allemaal anders gedragen. Ieder type vraagt om een eigen manier van benaderen. Deze training geeft inzicht in de verschillende types en de manier van benaderen.
Sporten met gedragsproblematiek
Hoe geef je kinderen met gedragsproblemen de aandacht die ze nodig hebben van jou als trainer of coach, zonder de rest van de sporters uit het oog te verliezen?
Grensoverschrijdend gedrag, vertrouwenscontactpersoon en VOG
Wat is grensoverschrijdend gedrag precies? Voorkomen is beter dan genezen, dus waar moet je op letten? En wat is de rol van een vertrouwenscontactpersoon?
Effectief coachen
Coaches hebben vaak de nijging om veel te veel informatie over te willen brengen op de sporter. Een sporter heeft echter maar beperkt de capaciteit om informatie te verwerken. En welke rol heb jij eigenlijk als trainer? Ben je een bewaker, een docent, een ondersteuner of nog iets anders? Deze training geeft je diverse handvatten om je rol als coach effectiever uit te kunnen voeren.
Voor de verenigingen is het mogelijk om volledige trainingen aan te vragen. Sportief Zeist zal deze trainingen kosteloos verzorgen. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden per vereniging zullen de trainingen binnen de eigen vereniging of in combinatie met een andere vereniging worden verzorgt. Verenigingen die niet aanwezig waren tijden het sportcafé maar wel interesse hebben in de scholingen kunnen alsnog contact opnemen met Joska Le Conté via joska@sportiefzeist.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief