Vollenhove in beweging

Vollenhove in beweging is een samenwerking van de Hogeschool Utrecht, de gemeente Zeist en Sportief Zeist. Samen met betrokken partners en initiatieven proberen we de bewoners van de wijk Vollenhove ‘in beweging te krijgen’.


 

Vollenhove in beweging initiatieven

In Vollenhove zijn er diverse sport- en beweeginitiatieven die de ambitie hebben om bewoners in beweging te brengen en bij te dragen aan een gezonde leefstijl.

Maak eens een Ommetje

Iedere woensdag start vanaf het wijkservicepunt (14:00) een groepje met wekelijkse Ommetje; een wandeling begeleid door Sportief Zeist en/of vrijwilliger door de wijk. Een laagdrempelige stap voor mensen die sociaal contact zoeken en laagdrempelig willen bewegen. Meer weten of meedoen? Mail dan naar elyna@sportiefzeist.nl.

Voor en door Krachtvrouwen

Stichting Krachtvrouwen Zeist is voor en door vrouwen uit Zeist in de leeftijdsgroep 25-40 jaar. Zij organiseren wekelijks voor een groep van ongeveer 30 vrouwen; voetbaltrainingen op een laagdrempelige manier. Daarbij maken ze ook de koppeling naar bijvoorbeeld zelfontwikkeling en vrijwilligerswerk. Hun volgende doel? Aangepast sportaanbod voor de senioren! Meer weten? Neem dan contact op met krachtvrouwenzeist@hotmail.com.

 

Werken aan fitheid en (re)-integratie met Gennaro

Gennaro organiseert een wekelijkse bootcamp activiteit in Park Vollenhove (zomer) en de gymzalen (winter). Wekelijkse bootcamps draagt bij aan je algemene fitheid en het Gennaro zijn missie om jouw uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en coördinatie te verbeteren. Meedoen of meer willen weten? Neem dan contact op met Gennaro via g.biswane@hotmail.com.

 

Binnen- en buitenspelen met het Leger des Heils

Een hoop kinderen weten het wekelijkse moment al te vinden op (dag) (tijdstip) in park Vollenhove of de gymzaal. Alle kinderen van de basisschool zijn welkom om mee te spelen en bewegen samen met Remy. Wil je meer weten over buitenspelen in park Vollenhove? Neem dan contact op met Remy via remy.leopold@legerdesheils.nl.

 

Sport- en bewegen van grote waarden voor iedereen

En dan bedoelen ze bij Life Goals ook echt iedereen, dus óók sociaal kwetsbare mensen, die moeite hebben om aangesloten te blijven bij onze maatschappij. Juist deze doelgroep willen we inspireren door uitzicht te bieden op een positieve toekomst. Op onze site lees je meer over dit initiatief. Heb je vragen? Stel ze dan aan buurtsportcoach Michel via michel@sportiefzeist.nl.

 

FC Vollenhove, jongeren verenigd

FC Vollenhove is een samenwerking tussen Sportief Zeist, jongerenwerk Meander Omnium en FC Utrecht. Een wekelijks sportmoment voor jongeren die hier behoefte aan hebben met maandelijkse momenten waarop FC Utrecht zichtbaar en actief is in de wijk als boegbeeld. Van voetballen tot archery tag. Altijd uitdaging en gezellig! Meer weten? Check dan (nog invullen).

 

Tips voor een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl bestaat uit voldoende bewegen, gevarieerd eten en ontspannen waar het kan. Belangrijk is om niet te roken en matig te zijn met alcohol. Wist je bijvoorbeeld dat één van de richtlijnen is om dagelijks ten minste 250 groente en 250 gram fruit te eten? Lees hier verder met tips over een goede balans tussen gezond eten en voldoende bewegen.

Sportzoeker

Met onze uitgebreide sportzoeker vind je alle sport- en beweegactiviteiten die we in Zeist hebben. Zit er wat voor jou tussen? Kan je wel wat advies gebruiken? Neem dan contact op met info@sportiefzeist.nl. Meer informatie over een financiële bijdrage voor contributie? Check dan de Jeugdfondspagina.

 

De doelstelling van Vollenhove in beweging?

  • Passend sport- en beweegaanbod voor mensen met risico op armoede en/of een grote afstand tot de arbeidsmarkt en;
  • activiteiten die in de wijk bijdragen aan de sociale samenhang en saamhorigheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief