De Wegwijzer (Zeist) wint van basisschool Uilenburcht (Driebergen)

Op woensdag 10 mei 2017 trad de basisschool De Wegwijzer aan tegen basisschool de Uilenburcht uit Driebergen. Zij zijn beide kampioen geworden met het schoolvoetbal van hun gemeente. om verder te komen moest er een onderlinge wedstrijd gespeeld worden om een plek af te dwingen in de rayonfinales. Beide teams waren ruim op tijd aanwezig voordat de wedstrijd begon. Wat fanatisch dat beide teams met elkaar in gesprek kwamen en met allerlei verhalen kwamen. Ook werd er aan beide kanten even verteld waarom zij wel zouden winnen.

Rond de klok van 14:00 uur namen de coaches de groepen apart om de teams te vertellen wat het strijdplan was. De scheidsrechter blies op het fluitje en beide aanvoerders kwamen naar hem toe. Ze stelden zich aan elkaar voor en de tos werd gewonnen door De Wegwijzer (Zeist). Bij de aftrap werd de bal gelijk in de diepte gespeeld waardoor De Wegwijzer de bal verloor. Uilenburcht (Driebergen) begon goed aan de wedstrijd en kreeg een paar goede kansen door de hele sterke middenvelder. Daarna kwam De Wegwijzer beter in het spel en begonnen zij grip te krijgen op de wedstrijd en bij vlagen werd er heel mooi gecombineerd. Na 8 minuten spelen werd dan ook de score geopend door basisschool De Wegwijzer 0-1! Uilenburcht kreeg geen grip op de spelers van De Wegwijzer en ze scoorden paar minuten later de 0-2 en zelfs de 0-3.

Bij de rust kwamen beide teams bij elkaar en hoorde je bij de beide coaches heel veel positieve aanmoedigingen. Toen de 2e helft weer begon, maakte De Wegwijzer na 1 minuut in de 2e helft gelijk de 0-4. Mooi was om te zien hoe alle jongens met elkaar aan het juichen waren. Het leek erop dat de jongens van De wegwijzer wat moe werden en Uilenburcht kreeg steeds meer grip op het veldspel om te scoren. Niet veel later kwam dan ook de eren treffer van de Uilenburcht; 1-4! Uilenburcht rook dat er misschien nog wat te halen viel, dus zette vol gas door waardoor De Wegwijzer het steeds moeilijker kreeg. Na een paar goede reddingen door de keeper was het helaas nu niet genoeg; 2-4! Het eind signaal naderde en de spelers van De Wegwijzer dachten dat ze er al waren. De scheidsrechter wilde bijna fluiten, maar er kwam een uitbraak voor Uilenburcht die daar de 3-4 scoorden! Bij de aftap floot gelukkig de scheidsrechter af. De tijd zat erop!

Een overwinning van De Wegwijzer die zich heeft geplaatst voor de Rayonfinales in Lelystad. Wij van Sportief Zeist wensen de jongens van De Wegwijzer heel veel succes!!