Beuken, vliegen en stuiteren tijdens voetbaltoernooi Vollenhoven

Vier jongeren uit Vollenhoven organiseerde een ‘Bubbel’ voetbaltoernooi voor de jeugd. Dit wijkinitiatief werd georganiseerd in samenwerking met het jeugdwerk van Meander Omnium in de sportzalen aan de Laan van Vollenhoven.

Bubbel voetbal.. wat is dat? Bubbel voetbal is een spel waarbij je met je bovenlichaam in een met lucht gevulde plastic bal zit. … Deze plastic bal dient ook als stootkussen, wat het spel extra leuk maakt. Hierdoor is bubbel voetbal niet alleen leuk voor de spelers, maar ook de toeschouwers kunnen zich vermaken.

Maar liefst 30 kinderen tussen 7 – 12 jaar hebben deelgenomen aan het toernooi. Zij werden ondersteund en begeleid door de oudere jeugd uit Vollehoven van 14 – 18 jaar!

Buurtsportcoach Yassine blikt tevreden terug: “Dit wijkinitiatief is buitengewoon goed verlopen wat veel kansen biedt voor de toekomst. Zelfvertrouwen en eigen kracht van jongeren heeft bijgedragen tot dit succes.”

Een vervolg van activiteiten in Vollenhove door jongeren aankomend jaar is de volgende stap. Ze weten nu dat er met een beetje hulp veel mogelijk is om samen leuke dingen te doen in de wijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief