Sportief Zeist nieuwsbrief - december 2018

*|MC:SUBJECT|*


Sportief Zeist Nieuwsbrief december 2018

Bekijk deze e-mail in je browser

Kijk mee met de werkzaamheden van Sportief Zeist! Deze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van interessante nieuwtjes en activiteiten. Kijk voor het programma van schoolsporttoernooien onderaan de nieuwsbrief of op onze website. Ben je daarnaast benieuwd naar wat Sportief Zeist bezig houdt? Lees dan snel verder.

Namens het hele team van Sportief Zeist, wensen we je alvast fijne kerstdagen en een sportief 2019!

Sjors Sportief 

Het Sjors Sportief boekje komt er weer aan. Het boekje, dat je wellicht nog kent van voorgaande jaren, staat weer vol met het tofste sportieve- en creatieve aanbod uit Zeist. Het boekje wordt in de week van 4 februari 2019 uitgedeeld in jouw klas. Ook de winnaar van de tekenwedstrijd is bekend. Wellicht staat jouw tekening of die van een klasgenoot op de voorpagina van ruim 7000 boekjes!

Weet jij al waar je een proefles gaat volgen? Tot dan!

Schaatsbaan Blik & Burgers 

Loop jij warm bij het koude weer en kan je niet wachten om je schaatsen aan te trekken? Vanaf vrijdag 18 januari 2019 t/m zondag 3 maart kan er weer geschaatst worden op echt ijs bij Blik&Burgers (Filosofenlaantje 9). Er vinden dan weer diverse activiteiten plaats, waaronder ijshockey, kunstschaatsen, schaatslessen (door SIVZ), discoschaatsen, peuterschaatsen, schoolschaatsen en nog veel meer. Voor meer informatie kijk op www.blikenburgers.nl 

Uitbreiding zwembad Dijnselburg; klimbos en nieuwe horeca
De winnaar van de Z-battle Tije Küpers heeft het afgelopen jaar, samen met SRO Zeist BV en de gemeente Zeist, een plan uitgewerkt voor de realisatie van een klimbos op een deel van de ligweide achter het zwembad. Sinds Tije de Z-battle won, heeft hij gezocht naar een geschikte locatie voor zijn klimbos. Uiteindelijk is de keus gevallen op de ligweide bij zwembad Dijnselburg, omdat daar ruimte is en er ook hoge en sterke bomen staan.

De komst van het klimbos vraagt ook om een aanpassing van de horeca. De wens om de horeca aan te passen en te upgraden naar de wensen en eisen van de huidige tijd bestond al langer. Het klimbos, met een ingang via het restaurant van het zwembad, zal extra bezoekers met zich meebrengen. De bedoeling is dat er begin 2019 gestart wordt met de bouw en dat zowel de nieuwe horeca als het klimbos begin april klaar zijn voor de eerste bezoekers! 

Ommetje Den Dolder
Woensdag 12 december vond het eerste Ommetje in Den Dolder plaats. Dit Ommetje gaat, net als alle andere, wekelijks plaatsvinden op woensdag van 15:15 uur tot en met 15:45 uur. Deelname aan het Ommetje is gratis en hartstikke gezellig. Loop je volgende keer ook mee? Kijk op www.sportiefzeist.nl/ommetje

Zeister tafeltennis toernooi
Op zaterdag 12 januari 2018 organiseert de Zeister Tafeltennis Vereniging (ZTTV) een schoolsporttoernooi. Er is nog plek voor kinderen bij het schooltafeltennistoernooi, ook wel het Tafeltennisfeest 2019 genoemd. Er zal gestreden worden om de tafeltennisschool van Zeist èn de beste Zeister rond-tafel-speler, hoe leuk en gaaf is dat? Wil jij graag mee doen? Klik HIER en schrijf je in!

Uniek Sporten inspiratiebijeenkomst

Gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist hebben op donderdag 29 november een inspiratiebijeenkomst Uniek Sporten en bewegen voor mensen met een beperking georganiseerd. De 5 gemeenten vormen sinds kort een samenwerkingsverband op dit gebied. Iedereen die iets te maken had met aangepast sporten, werd uitgenodigd. Van de sociale teams tot de verenigingen, iedereen was welkom. 

Sport verbindt, geeft plezier en zorgt dat mensen gezond blijven. Daarom vinden gemeenten het belangrijk dat iedere inwoner kan sporten of bewegen. Ook de inwoners met een beperking. Door regionaal samen te werken willen de gemeenten vraag en (het soms aangepaste) aanbod beter op elkaar laten aansluiten. Dit doen ze samen met uitvoeringspartners, zoals buurtsportcoaches, sport- en beweegaanbieders en sociale teams.

Reactie wethouders: ‘Wij zijn blij deel te nemen aan deze samenwerking. Het geeft een extra stimulans om ons in te blijven zetten voor een inclusieve gemeente. Doordat we deel uitmaken van een netwerk met regiogemeenten kunnen we onze successen delen en verbeteren door o.a. onze knelpunten te bespreken. Zo maken we sport en bewegen voor iedereen vanzelfsprekend.

Inmiddels is het gehele regionale sport- en beweegaanbod geïnventariseerd en te vinden op de website www.unieksporten.nl 

Schoolzwemmen 2.0 in Dijnselburg

Zwembad Dijnselburg blaast het schoolzwemmen nieuw leven in. Voor basisschoolkinderen (groepen 5 t/m 8) is er een zesweeks programma ontwikkeld waarin kennis gemaakt wordt met verschillende vormen van zwemmen, zoals waterpolo, snorkelen, stormbaan, etc. Deze natte gymlessen bieden een mooie uitbreiding van het bewegingsonderwijs voor de kinderen in Zeist. Kinderen mogen meedoen als ze in bezit zijn van hun A-diploma. Voor planning, kosten en andere vragen kunnen scholen contact opnemen met info@dijnselburg.n
 

Max Vitaal

In navolging op het project Sjors Sportief introduceert Sportief Zeist vanaf maart 2019 het project Max Vitaal. Max Vitaal is in het leven geroepen om sportdeelname, onder 55+ers binnen gemeente Zeist, te stimuleren. Door dit project stellen sportaanbieders hun lessen open voor potentiële nieuwe leden. Dit biedt 55+ers de kans om kennis te maken met een nieuwe sport. Sportaanbieders kunnen zich aanmelden via www.sportstimuleringnederland.nl en deelnemers kunnen zich vanaf maart 2019 aanmelden, via www.maxvitaal.eu. Meer informatie is t.z.t. te vinden op sportiefzeist.nl

Onderdeel van Max Vitaal is een fit test. Via de site van Max Vitaal kunnen mensen zich aanmelden voor een proefles en voor de fit test. Hierdoor kunnen mensen kijken hoe ze er lichamelijk voor staan. Wanneer hier behoefte aan is kunnen mensen een beweegadvies van één van de buurtsportcoaches krijgen.

Op dinsdag 12 maart 2019 organiseert Sportief Zeist in samenwerking met de  Algemene Seniorenvereniging Zeist een gezondheidsmarkt in de Koppeling (de Clomp). Meer hierover binnenkort op www.sportiefzeist.nl 

Nieuws vanuit de gemeente

Sportcafé 2019 / NIX 18
Op woensdagavond 23 januari 2019 organiseert Sportief Zeist het Sportcafé 2019. Verenigingen uit de omliggende gemeenten De Bilt, Soest, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug zijn ook uitgenodigd om aanwezig te zijn. Het Sportcafé vindt in het clubgebouw van hockeyclub Phoenix plaats, te Koeburgwerk 1. Klik HIER voor de volledige uitnodiging en meld je aan!

Alle Zeister sportverenigingen met een alcoholvergunning maken zich op voor de ondertekening van het convenant samen voor een gezonde sport. Het convenant is een initiatief van gemeente Zeist in samenwerking met Sportief Zeist, GGDrU en de Zeister sportverenigingen. 

Het convenant is gericht op het actief uitdragen van de boodschap NIX18 (geen alcohol onder de 18 jaar) en het nemen van maatregelen om (overmatig) alcoholgebruik en dronkenschap op sportverenigingen te voorkomen. Dit moet leiden tot een 100% naleving in het Jong Proef onderzoek. Afgelopen maanden zijn de verenigingen bijeengekomen en hebben ze hun eigen plan van aanpak gemaakt. In het convenant is een keuzemenu met verschillende acties opgenomen, zodat verenigingen zelf kiezen welke acties zij gaan ondernemen.
 
Het convenant wordt ondertekend, tijdens het Sportcafé 2019. 

Wat staat er de komende periode op het programma? Dat lees je hieronder in het overzicht. Voor diverse doelgroepen zijn er weer leuke sportieve activiteiten. Wilt u ook uw activiteiten onder de aandacht brengen? Mail dan naar robin@sportiefzeist.nl

12 januari – Schoolsporttoernooi tafeltennis (ZTTV)
23 januari – Sportcafé (Hockeyclub Phoenix)
4-8 februari – Uitdelen Sjors Sportief Boekje

16 februari – Schoolsporttoernooi judo (Sport Dojo Otoshi)
12 april – Koningsspelen 2019

Elke dinsdagmiddag – Ommetjes Centrum en West,
Elke woensdagmiddag –  Ommetjes Noord, en Den Dolder
Elke donderdagmiddag – Ommetje Kerckebosch

Facebook

Twitter

sportiefzeist.nl

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich daarvoor heeft geabboneerd of omdat u bij Sportief Zeist bekend bent als deelnemer van Sjors Sportief, partner, sport- of beweegaanbieder.

Wilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
U kunt zich hier afmelden.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Schrijf je in voor de nieuwsbrief