Nieuw gezamenlijk initiatief in Zeist

Door omstandigheden zijn sommige ouderen aangewezen op een scootmobiel. Hierdoor kan hun wereld en sociaal netwerk beperkter zijn dan voor ouderen die goed ter been zijn. Na diverse signalen te hebben ontvangen over ‘Eropuit met je scootmobiel in Zeist’ wordt op dit moment de haalbaarheid  voor dit initiatief in de gemeente in kaart gebracht.

Het initiatef van de scootmobielentochten komt voort uit een werkbezoek aan de gemeente Montfoort, waar al een aantal jaar een grote groep ouderen met de scootmobiel op pad gaan. “Omdat we dit initiatief ook in de gemeente Zeist willen opzetten, hebben het Meander Omnium, het Inloophuis, de Vrijwilligerscentrale en Sportief Zeist de krachten gebundeld om te komen tot een eerste opzet voor ‘Erop uit met je Scootmobiel’ “, verteld buurtsportcoach Elyna Kortwijk.

“Met de scootmobiel tochten willen we mensen die minder mobiel zijn met elkaar in contact brengen, de sociale cohesie stimuleren en de rijvaardigheid verbeteren”, vervolgt Elyna. “Deelnemen levert dus heel wat voordelen op. De uiteindelijke tochten zullen om de week plaatsvinden in de periode van mei tot oktober en hebben altijd een leuke recreatieve bestemming als doel. Denk daarbij aan een toch naar Huis ter Heide, een kersenboomgaard, pluktuin of restaurant in de omgeving”. De tocht, inclusief een lunch onderweg, zullen ongeveer 30 kilometer lang zijn en neemt een dagdeel in beslag. De start van de tochten is altijd van kerkgebouw de Ark aan de Van Reenenweg 9A.

Om te kijken of er voldoende animo voor is, vragen zij geïnteresseerden zich aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar Elyna Kortwijk van Sportief Zeist via elyna@sportiefzeist.nl of via tel. 06-13622443. Op 17 maart zal iedereen die zich aangemeld heeft een uitnodiging ontvangen voor een nadere toelichting in het kerkgebouw van de Ark. Voor deelname is een goede rijvaardigheid belangrijk. Daarom wordt er vooraf een test afgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief