De uitslagen van het schoolvoetbal voor groep 5 en 6

De eerste schoolvoetbalmiddag zit er inmiddels op. De kinderen uit groep 5 en 6 hebben verschillende weergoden doorstaan. Het weer, dat erg afwisselend was, heeft overigens geen roet in het eten gegooid. Regen, miezer, kleine hagel en ook zon. Zo hebben de kinderen wel van alles gehad, maar heeft de pret niet hoeven drukken. Het schoolvoetbal is speciaal voor ze, dat merk je wel op het moment dat klasgenootjes (teamgenoten) elkaar op wachten op het sportcomplex en elkaar juichend begroeten, ook al hebben ze elkaar een uur geleden nog in de klas gezien en gesproken.

Voetballers, hockeyers, tennissers.. kinderen met verschillende beweeg- en sportachtergronden komen elkaar tegen tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Dit keer speelde de groepen 5 en 6 leerlingen wederom op de sportcomplexen van ZSC Patria (groep 5) en SV Zeist (groep 6). Er werd gestreden voor de punten, maar vooral ook plezier met elkaar gemaakt. De één nog enthousiaster dan de ander. Sommige ouders staan fanatiek langs de lijn te schreeuwen, terwijl andere het koel toekijken vanaf een afstandje en uitdrukkingen van de kinderen met plezier bewonderen.

Groep 5 MEIDEN
De meiden van de Nije-Kroost konden hun geluk niet op. Zij mochten woensdag 3 april naar huis met een gigantische beker. Deze beker krijgt toch wel een mooi plekje op school? Door het aantal aanmeldingen in deze klasse werd er afgelopen woensdag al direct beslist.

Groep 5 JONGENS
In deze klasse nam de spanning toe naarmate de wedstrijden vorderde. Uiteindelijk zijn er 5 teams die zich gekwalificeerd hebben voor deelname aan de finale die gaat plaatsvinden op 17 april op de voetbalvelden van VV FZO. Welke van deze jongens teams gaat straks naar huis met die gigantische beker? Veel succes alvast; Montessori Kerckebosch 1, Nije Kroost 1, Comeniusschool 1, de Kameleon 3 en Zeister Scholenvereeniging 3.

De uitslagen van groep 6 jongens en meiden volgen spoedig.

Leerlingen uit groep 7 en 8 hebben nog maar enkele dagen om te oefenen. Zij starten het schoolvoetbal avontuur aanstaande woensdag 10 april op de voetbalvelden van SV Saestum en VV Jonathan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief