Op 12 april viert Zeist de jaarlijkse Koningsspelen

De Koningsspelen is een sportief feest voor basisscholen in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse basisscholen in het buitenland. Ook in Zeist wordt dit sportieve feest groots en sportief gevierd. Basisscholen starten de dag vaak met een goed ontbijt en organiseren aansluitend daarop een sportieve dag. Met leuke sporten en spelen op nabij gelegen sportvelden of op eigen schoolplein. Ook de Buurtsportcoaches steken de handen uit de mouwen en ontvangen ruim 1600 leerlingen op de atletiekbaan in Zeist.

Basisscholen zijn door Sportief Zeist uitgenodigd om het feest gezamenlijk te vieren. De Buurtsportcoaches staan aan de deur van de derde editie. Deze sportieve dag wordt wederom op de atletiekbaan van AV Fit georganiseerd. Met ruim 1600 leerlingen wordt het wederom een grote sportieve dag. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor groep 7-8 leerlingen om te gaan zwemmen in zwembad Dijnselburg van SRO. Ruim 250 leerlingen gaan deze dag een duik nemen in het water.

Op de atletiekbaan wordt er feestelijk en sportief geopend met onder andere wethouder sport Sander Jansen, een warming-up door DanZation en uiteraard het jaarlijkse af tellen. Direct daarna gaan de poorten open naar een sportief veld vol spellen, workshops en sporten. Dit jaar zijn er wederom sport- en cultuuraanbieders vertegenwoordigd op deze Koningsspelen. Ook de brandweer is dit jaar weer van de partij.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief