Sportvelden opgeknapt in zomerstop

Afgelopen zomer heeft de gemeente Zeist diverse sportparken opgeknapt. De zomerstop gaf ruimte om werkzaamheden uit het masterplan buitensportaccommodaties op te pakken.

 Vervangen toplaag kunstgrasvelden DOSC

Op sportpark Den Dolder zijn twee kunstgrasvelden vervangen. In kunstgras zit een soort korrel verwerkt. We noemen die korrels infill. Deze velden hadden nog een rubbergranulaat infill. Met de vervanging van de toplaag is gekozen voor kunstgrasveld met de duurzame TPE-korrel als infill. Voor deze korrel geldt dat het plastic aan dezelfde eisen moet voldoen als plastic speelgoed. Oftewel een strakke en veilige grasmat.

Kantplanken en schoonlooproosters

Sinds deze zomer hebben alle kunstgrasvelden in de gemeente kantplanken en schoonlooproosters. Deze planken en roosters zorgen dat de korrels uit het kunstgrasveld niet verder over het complex worden verspreid. De kantplanken zijn gemaakt van gerecycled kunstgras.

Renovatie hoofdveld Blikkenburg-Oost

Vanaf dit seizoen maken de voetbalverenigingen FZO en Patria gezamenlijk gebruik van sportpark Blikkenburg-Oost. De velden, een kunstgrasveld en een natuurgrasveld, worden hierdoor intensiever gebruikt. Daarom is het natuurgrasveld gerenoveerd. Er is een zogenaamd O2-veld aangelegd om het veld stabieler te maken zodat er vaker en langer op gespeeld kan worden. Vorig jaar is bij SV Austerlitz net zo’n veld aangelegd en hier zijn zeer goede ervaringen mee.

Kijk voor meer informatie over het masterplan buitensportaccommodaties en de planning op www.zeist.nl/buitensport

Schrijf je in voor de nieuwsbrief