De Winnaars van de Zeister Sportsterren 2017

Sportend Zeist is afgelopen woensdag avond op de KNVB-campus in het zonnetje gezet. De Zeister Sportsterren werden geëerd in de categorieën: sportman, sportvrouw, sportteam, vrijwilliger en sporttalent van het jaar 2017.

Vrijwilliger: Johan Baarends
Johan is de 80 jaar al lang gepasseerd, maar staat nog steeds elke dag klaar voor zijn club: SV Saestum. Hij zet zich al meer dan zestig jaar belangeloos in.

Talent: Florien Buitenhuis
Florien is één van de ster keepsters van Schaerweijde en product van de keepersclub. Ze verdedigde het doel met verve en was recent geselecteerd om het doel te verdedigen van Oranje (meisjes B1).

Sportvrouw: Lucie Akkerman
Lucie, oud DOSC-speelster, speelt al vijf seizoenen eredivisie vrouwenvoetbal bij PSV. Ze heeft alle jeugd oranje elftallen doorlopen en werd Europees Kampioen in 2014. Dit jaar is ze na een blessure weer teruggekeerd op haar oude niveau.

Sportman: Mark Kromeich
Mark is in juni 2017 gestart in de Montane Spine Race in Engeland. Dit is een uiterst zware hardloopwedstrijd over 429 km. Mark heeft deze wedstrijd gewonnen in 5,5 dag (128 uur en 54 minuten). Een prestatie van formaat in een veld met de sterkste lopers van Europa aan de start.

Team: Schaerweijde meisjes C1
Het meidenteam van hockeyclub Schaerweijde (C1 tot 14 jaar) is begin dit jaar landskampioen geworden. Voor het eerst in de geschiedenis van de club wist een meisjesteam door te dringen tot de finale van het Nederlands kampioenschap hockey in de zal en deze te winnen.

Stemmen
De Zeister sporters werden genomineerd door hun fans: de inwoners van de gemeente Zeist. Tot 19 mei kon iedereen stemmen op zijn/haar favoriet. In totaal zijn er 1300 unieke stemmen uitgebracht.

Foto’s
Hieronder staan een aantal foto’s uitgelicht. Benieuwd naar alle foto’s? Kijk dan even op deze pagina.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief