Top middag tijdens het Schoolkorfbaltoernooi

Het Schoolkorfbaltoernooi is al jaren niet meer weg te denken uit het Schoolsportprogramma in Zeist. De korfbalverenigingen RDZ en de Tovers doen al een aantal jaar hun uiterste best om er telkens weer een geslaagde woensdagmiddag van te maken.. en dat doen zij uitstekend. Niets voor niets namen er dit jaar 49 (!) teams deel aan het toernooi (woensdag 23 mei).

Dit jaar net wat anders als voorgaande jaren. Dit jaar werden namelijk de handen in één geslagen. Het toernooi werd dit jaar voorzien van vrijwilligers van beide verenigingen. Normaal gesproken werd het toernooi in het ene jaar door RDZ verzorgt en het jaar daarop door de Tovers. Het toernooi werd georganiseerd voor groepen 3 tot en met 6.

Na een bezoek aan het sportpark van Saestum werd al gauw duidelijk dat ouders, kinderen en vrijwilligers het naar hun zin hadden. Onder fijne temperaturen, mooie velden en goed leidende scheidsrechters werd er enthousiast korfbal gespeeld.

De scheidsrechters hadden tijdens de wedstrijden niet al oog voor het juist hanteren van de spelregels, maar gaven ook enthousiast tips en lieten zelfs een paar seconden het spel stilstaan als er iets niet goed ging. Kinderen namen die tips serieus en zo ging het niveau iedere wedstrijd weer iets omhoog.

De spanning nam toe nadat de kruisfinales op het programma stonden. De uiteindelijke winnaars konden met een mooie zilveren prijs naar huis. De uitslagen van de finales waren als volgt:

Veld 1: Ichthus 2 – De Sluis 1 (0-3)
Veld 2: De Hoeksteen 2 – Kameleon 2 (11-2)
Veld 5: De Sluis 5 – Ichthus 12 (0-1)
Veld 6: De Kameleon 5 – Kerckeboschschool (0-2)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief