Vlotten bouwen tijdens Speelbos Couwenhoven-Brugakker groot succes

Woensdag 29 mei vond de aftrap plaats van het zes-weekse programma “Speelbos Couwenhoven-Brugakker”. Iedere woensdag organiseren de buurtsportcoaches van Sportief Zeist leuke activiteiten waarbij bewegen en het gebruik en ontdekken van de natuur centraal staan.

Woensdag 29 mei verzamelde zich maar liefst 18 kinderen voor de start van het Speelbos op het speelveldje tussen Couwenhoven en Brugakker. Zij waren op de hoogte van de activiteit doordat er op de basisscholen in Zeist-West flyers verspreid waren. Samen met buurtsportcoach Robin en sport professionals in opleiding Jordy en Wessel, werd er gestart met het bouwen van twee vlotten. Met beperkte materialen, waaronder een palet en wat piepschuim, moest er in het nabij gelegen stuk bos gezocht worden naar bruikbare materialen.. en die waren er!

Van de vele gevonden takken, hout en touw werd er twee zee-waardige vlotten gebouwd.. althans, dat idee hadden we! Uiteraard was het testen spannend. Team 1 was eerder klaar met het vlot dan het andere team. Uiteraard ga je als team 2 wel even een kijkje nemen bij de test van het andere team. “Mmm.. nog niet helemaal” werd er geroepen. Het eerste vlot dreef wel, maar niet stabiel genoeg. Al gauw volgende team 2 met tevens een vlot, waarvan het oppervlakte groter was en dus meerdere kinderen het vlot konden betreden. “Niet verkeerd!”. Wel spannend, aangezien je zo het wat in kon vallen! Na één uur dreven er twee volwaardige vlotten op de nabij gelegen vijver. Gezien de weersomstandigheden vonden een aantal kinderen het zelfs zo lekker weer dat er een duik genomen werd. Al met al een super middag achter de rug.

Volgende keer ook meedoen? Voor woensdag 5 juni staat er Levend Stratego op de planning. We starten om 15.00 uur en gaan door tot 16.00/16.30 uur. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee. Aanmelden is niet nodig en deelname aan de activiteit is helemaal gratis! Toch nog vragen? Mail dan naar robin@sportiefzeist.nl.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief